Wildwind Sailing respects your privacy. We use cookies, which do not collect any personal data about you, for the purposes of analysis, marketing and social media integration. Please read our privacy policyOk

Wildwind Club voor kids en tieners

Vakanties zijn hét moment om met het hele gezin plezier te maken en te ontspannen. Maar hardwerkende ouders hebben ook af en toe een ontsnapping nodig. Onze en onze faciliteiten voor tieners en kids geven vaders en moeders de kans om weer even zelf hun agenda te bepalen terwijl ze weten dat de kinderen in goede handen zijn. Deze Wildwind Club voor kids en tieners is kosteloos beschikbaar voor kinderen vanaf 6 jaar tot tieners jonger dan 18. De activiteiten worden elke week afgestemd op de leeftijd, capaciteiten en ambities van de specifieke kinderen. De club is open van maandag tot vrijtdag van 10.00 uur tot 1.30 uur en daarna van 14.30 uur tot 17.00 uur. En voor paps en mams hebben we nog meer goed nieuws: we bieden mooie korting voor tieners en dubbele korting voor jongere kinderen!

Een van onze hoogste prioriteiten is het overgeven van onze passie voor zeilen aan jongeren en kinderen. Onze activiteiten, vooral tijdens de ochtendsessies, zijn daarom altijd op en rond het water. De deelnemers krijgen hun allereerste lessen of ontwikkelen hun reeds bestaande vaardigheden verder – het is altijd met een scherp oog op hen en hun veiligheid. Kids en vooral tieners die al enige ervaring hebben in de RYA-jeugdlessen worden individueel begeleid, rekening houdend met hun niveau en hun wensen; we zijn gekwalificeerd om de volledige RYA-jeugdsyllabus te onderwijzen.

De activiteiten in de middag zijn vooral afhankelijk van de windkracht, dus terwijl oudere en meer ervaren tieners en kinderen misschien de veel voorkomende cross-shore wind willen ervaren op joyrides of met meer geavanceerde coaching, zullen de minder ervaren tieners of kinderen samenwerken met instructeurs. De jongsten kunnen hun activiteiten onder toezicht voortzetten tijdens groepsuitjes of zwemsessies, of gewoon spelletjes spelen op het grasveld terwijl ze alle actie op zee van een afstandje kunnen bekijken.

Het enige wat nodig is, is dat uw kinderen zeker zijn op het water en kunnen zwemmen... en er zin in hebben om lol te maken op het water!

Dit jaar hebben we weer extra jeugdboten toegevoegd aan ons toch al brede aanbod van dinghy’s en catamarans. Ons junior assortiment omvat nu race-spec Optimists, Laser 4.7's en Radials, een 29er evenals de eenvoudigere RS Zests, Feva en Laser 2000s. Als ze enthousiast en capabel zijn, kunnen uw kinderen naar huis terugkeren met serieuze zeilervaring, zoals zeilen op een Olympische 49er of Tornado, uiteraard vergezeld van een kundige begeleider.

Onze social evenings, waaronder onze BBQ’s en cocktailavonden met livemuziek, zijn altijd kindvriendelijk. Het dorpje Vassiliki is ook een echt veilige omgeving: de lokale bevolking is gastvrij en, zoals in de meeste mediterrane landen, hebben ze een zeer ontspannen houding ten opzichte van kinderen in hun restaurants en taverna's.

Ben en Will, Britse kampioenen U14 Feva

Het verhaal van Ben

Ben Meek, nu 12 jaar oud, komt al sinds zijn vroege jeugd met zijn ouders naar Wildwind Holidays in Griekenland. Elke zomer probeert Ben het beste te halen uit zijn twee weken in Vassiliki door elke beschikbare trainingssessie bij te wonen. Ben's vader Julian en broer Will zijn ook fervente dingy-zeilers en lid van de Salcombe Yacht Club, terwijl zijn moeder Emma elk jaar naar Vassiliki komt om deel te nemen aan het Healthy Options-programma. Na de vakantie van vorig jaar keerde Ben terug naar het Verenigd Koninkrijk en werd meteen geselecteerd voor de RS Feva Class National Squad, samen met zijn zeilpartner William! Ben en William wonnen vervolgens de RYA Regional Junior Championships in september 2018 en ze zijn net klaar met hun deelname aan de UK Feva Nationals, waar ze de eerste plaats behaalden in de U14-categorie.